Autostrada Sudului prinde contur. Încep procedurile la drumul expres București – Alexandria

Guvernul României continuă seria procedurilor de licitații pentru drumuri expres. După Craiova – Pitești, care deja este la stadiul de execuție, Craiova – Tg Jiu petru care s-a scos la licitație SF-ul, a venit rândul drumului expres București – Alexandria să se treacă la licitația pentru SF. Ultimul sector face parte dintr-un plan care are drept scop legarea sudului româniei prin autostrăzi/drumuri expres. Astfel, Prin legarea Craiovei de Pitești și București pe autostradă via Alexandria, se va realiza o mare parte din autostrada Sudului.

Adrian Gâdea, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, a declarant într-o emisiune la Media Sud TV faptul că s-a lucrat la proiectul unui drum expres între Alexandria şi Bucureşti, iar în perioada imediat următoare se va scoate la licitaţie studiul de fezabilitate.

Guvernul a anunţat anul trecut că intenţionează să construiască în următorii ani Autostrada Sudului, care va lega Bucureştiul de Alexandria, Craiova, Drobeta Turnu Severin şi Logoj, ce va permite inclusiv oraşelor din partea de sud a ţării să aibă acces direct spre infrastructura vest-europeană. de asemenea, un drum rapid va permite inclusiv instalarea de furnizori pentru uzina Ford de la Craiova în zona de sud a ţării.

Lasă un răspuns