Actorii nu iubesc infractorii”. Tudor Chirila anunta un nou protest in strada contra Regimului Dragnea: „Ne exprimam solidaritatea cu magistratii”

Tudor Chirila anunta un nou protest al actorilor, de data aceasta al celor de la Teatrul de Comedie. „Un grup de actori, regizori, fotografi vom protesta pasnic impotriva asaltului fara precedent asupra justitiei din Romania”, spune Chirila.

Portestul va avea loc vineri seara si va dura 45 de minute.

Maine seara, incepand cu ora 18:15, in fata Teatrului de Comedie si inaintea spectacolului Tartuffe, un grup de actori, regizori, fotografi vom protesta pasnic impotriva asaltului fara precedent asupra justitiei din Romania. Realizam ca protestul colegilor nostri de la Teatrul National, de acum o saptamana, nu trebuie sa ramana singular si ne vom exprima solidaritatea cu magistratii care inca lupta pentru o justitie independenta si necontrolata politic.

Invitam si alti actori din alte teatre sa ni se alature pentru 45 de minute sau sa manifeste in fata teatrelor lor. Lectiile istoriei ne invata ca nimic nu este ireversibil si ca orice democratie cat de fragila trebuie aparata de cetatenii ei. Actorii nu iubesc infractorii”, a scris Chirila pe Facebook.

Zeci de actori ai Teatrului National din Bucuresti au protestat duminica seara, pe treptele institutiei, cerand o justitie independenta. Pintre actorii solidari cu magistratii s-au aflat Victor Rebengiuc si Mariana Mihut, care au spus ca toti romanii de buna-credinta trebuie sa iasa in strada si sa isi spuna nemultumirea, aceasta fiind singura solutie de a scapa de actuala putere.

Inaintea spectacolului „Revizorul” de la Teatrul National Bucuresti, zeci de actori au iesit pe scarile institutiei, avand coli albe cu mesaje precum „Justitie independenta”, „Toader demisia”. De asemenea, actorii au avut o bucata mare de panza cu mesajul „Tudorele, abroga OUG 7”.

Printre actorii care si-au declarat solidaritatea cu magistratii s-au numarat Mariana Mihut, Victor Rebengiuc, Marius Manole, Mihai Calin, Claudiu Bleont.

„Nu e un spectacol. Nu e usor sa vii si sa protestezi, este un risc asumat. Daca lucrurile merg normal intr-o tara, nu ai de ce sa protestezi. Dar cand totul merge din ce in ce in ce mai prost… Putin le pasa, ei fac tot ceea ce stiu ei sa faca. De frica inchisorii, iau justitia in brate si o schimba cum vor ei. (…) Sper ca lucrurile sa nu ramana asa si, daca toti oamenii de buna-credinta ar intelege ca e cazul sa protestam, sa dovedim ca ne dam seama de ce se intampla in tara si ca nu suntem de acord cu modul in care merge treaba, asta ar fi singura speranta, ca toata lumea sa inteleaga si toata lumea sa-si spuna cuvantul in legatura ce se intampla in tara asta”, a declarat Victor Rebengiuc.

La randul sau, actrita Mariana Mihut a spus ca nu isi doreste „un asemenea guvern rusinos” si un asemenea premier si vrea oameni tineri si capabili la conducerea tarii.

„Toate masurile care au fost luate sunt samavolnice, a fost din rau in mai rau. Nu suntem tampiti, nici usor de manipulat. Srijinim magistratii pentru ca nu s-a intamplat niciodata ca magistratii sa protesteze pentru altceva decat bani sau drepturi ale lor, ci pentru o justitie independenta. Simt ca ne indreptam catre o dictatura si asta spun milioane de oameni. Trebuie sa fim demni si sa nu mai lasam niste inculti analfabeti sa ne conduca”, a fost mesajul actorului Mihai Calin.

El a facut un apel catre actorii altor teatre sa li se alature si a anuntat ca vor urma si alte forme de protest, care pot merge pana la greva actorilor. „Vom vedea ce vom face, poate nu zilnic, poate saptamanal, poate vom intra in greva… Toti trebuie sa simta libertatea asta”, a adaugat Mihai Calin.

Lasă un răspuns