Dragnea da atacul la ultima reduta. Cere cenzurarea Facebook, folosind ca pretext scrisoarea presedintelui Frantei catre cetatenii UE

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, se foloseste de scrisoarea lui Emmanuele Macron catre cetatenii tarilor UE pentru a cere cenzurarea Facebook, pentru a nu permite „instiari la ura si violenta”.

„Total de acord ca trebuie sa existe reguli europene care sa interzica instigarile la ura si violenta pe Internet, precum cele pe care le-am vazut in vara anului trecut si pe care inca le vedem si astazi”, scrie Dragnea pe Facebook

„Am citit mesajul Presedintelui Frantei, domnul Emmanuel Macron! Uniunea Europeana trebuie sa revina la valorile si principiile pe care a fost cladita – de la drepturile fundamentale ale omului, pana la coeziunea sociala si economica.

Presedintele Macron propune interzicerea finantarii partidelor politice de catre puteri straine. Total de acord! Inclusiv finantarea indirecta si netransparenta prin campanii de propaganda sustinute de organizatii paravan.

Total de acord ca trebuie sa existe reguli europene care sa interzica instigarile la ura si violenta pe Internet, precum cele pe care le-am vazut in vara anului trecut si pe care inca le vedem si astazi. Poate ca daca presedintele Iohannis va citi mesajul omologului sau francez va intelege ca ura si violenta nu pot face parte din registrul ‘opiniilor politice’.

Total de acord cu reformarea Spatiului Schengen, care sa includa toate statele membre si mai ales Romania care ofera frontiera sigura catre Orientul Mijlociu.

Total de acord cu un tratat de aparare si securitate pan-european, impreuna cu NATO – Romania este deja in al treilea an in care isi respecta angajamentul de a aloca 2% din PIB pentru Aparare.

Total de acord cu sanctionarea sau chiar interzicerea companiilor care nu isi platesc corect impozitele in statele in care fac profit, care nu respecta normele de mediu si care ofera produse de calitate proasta in statele din estul Europei.

Romania trebuie sa sustina organizarea unei Conferinte pentru Europa! Romania trebuie sa participe activ la acest proiect!”, este mesajul postat de Dragnea pe Facebook.

In scrisoarea sa, Macron a facut de fapt referire la „puterile straine” din afara UE, iar „discursul la ura si violenta” de pe Internet se referea la campaniile impotriva imigrantilor si refugiatilor, de pe urma carora castiga capital politic formatiunile extremiste.

”Libertatea noastra cea dintai este libertatea democratica, aceea de a ne alege guvernantii in vreme ce, la fiecare scrutin, puteri straine cauta sa ne influenteze voturile. Propun sa se creeze o Agentie europeana de protectie a democratiilor care va furniza tuturor Statelor membre experti pentru a proteja procesul electoral impotriva atacurilor cibernetice si a manipularilor.

In acest spirit de independenta, va trebui de asemenea sa interzicem finantarea partidelor politice europene de catre puterile straine. Trebuie sa interzicem, prin reguli europene, orice discurs de ura si de violenta pe Internet, deoarece respectul persoanei umane este fundamentul civilizatie noastre de demnitate”, a spus Macron in scrisoarea sa.

Lasă un răspuns