Seful DNA dezvaluie: Alexandra Lancranjan s-a batut ca o leoaica sa nu-i fie luat dosarul lui Dragnea. Dosarul este aproape de finalizare

Procurorul sef interimar al DNA, Nistor Calin, a anuntat marti seara ca dosarul Tel Drum, instrumentat de procurorul Alexandra Lancranjan, in care Liviu Dragnea are calitatea de inculpat, ar putea fi finalizat inainte de alegerile europarlamentare.

„Speram ca in termen nu foarte lung sa fie solutionat intr-un fel sau altul. Eu sper sa fie de ordinul a cateva luni. Una, doua, trei luni, nu stiu. Procurorul isi face planul”, a declarat Nistor Calin, la B1 TV, precizand ca Lancranjan a cerut o expertiza care a durat destul de mult timp, insa in prezent este finalizata.

Nistor Calin a vorbit si despre disputa pe tema acestui dosar cu Sectia de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ).

„S-au facut mai multe solicitari de trimitere a acestui dosar la SIIJ, cu motivarea ca ar exista magistrati in dosar. Am discutat cu procurorul de caz, i-am cerut sa isi asume in scris. Mi-a precizat ca este un memoriu care ar viza magistrati, l-a trimis la sectie. Acest memoriu nu are legatura cu activitatea presupus infractionala retinuta in dosar”, a declarat Nistor Calin.

Nistor Calin a sustinut ca SIIJ a transmis ca, in baza respectivului memoriu, ar fi unitate de parchet indreptatita sa solutioneze dosarul Tel Drum, insa procurorul Lancranjan nu a fost de acord, fiind sesizat procurorul general, cu un conflict pozitiv de competenta.

Calin Nistor: Este cel mai greu an de cand activam in cadrul DNA

Calin Nistor a mai subliniat ca Directia trece prin cea mai grea perioada de cand a fost infiintata, invocand drept motive modificarile legislative, atmosfera in care procurorii lucreaza sau chiar realizarile structurii, relateaza Mediafax.

„Ma refer strict la activitatea DNA, unde activez de peste 13 ani. Cred ca, pentru mine si colegii mei, este cel mai greu an de cand activam in cadrul DNA. Directia, poate, trece prin cea mai grea perioada de cand a fost infiintata. Ne referim atat la modificarile legislative efectuate, la atmosfera in care se lucreaza in cadrul DNA si in spatiul public, la realizarile sau nerealizarile DNA in aceste moment”, a declarat Calin Nistor, seful DNA, la B1TV.

Intrebat care ar fi motivul asaltului asupra procurorilor, seful DNA a raspuns: „In orice stat, politicul are tendinta de a incerca sa controleze sistemul judiciar. In Romania, mai pregnant decat in alte state. (…) Magistratii trebuie sa reziste acestui asalt, sa-si faca activitatea cu buna credinta, sa sesizeze instanta cu cazuri bine intocmite care sa reziste testului, iar noi sa obtinem condamnari si confiscarea produsului infractiunii, asa cum cereau si actorii in protestul de pe scarile Teatrului National”.

Procurorul-sef DNA a mai subliniat ca este obisnuit cu presiunile venite din mediul politic.

„De cand lucrez in DNA, presiunea a existat tot timpul, cu exceptia unor scurte perioade de timp, cand politicienii poate au fost preocupati de alte lucruri si mai putin atacul privind sistemul judiciar”, a mai explicat Calin Nistor.

Lasă un răspuns