Claudiu Pândaru, despre Eugen Nicolicea: „În momente grele s-a băgat cu picioarele în noroi pentru partid”

Jurnalistul Claudiu Pândaru a comentat în direct la Digi24 propunerea PSD pentru scaunul de ministru al Justiției, și anume senatorul Eugen Nicolicea. Personaj-cheie al zilei care a rămas în mentalul colectiv drept „Marțea Neagră”, Nicolicea „s-a făcut remarcat pentru că în momente grele  pentru partid făcea treburile unde te băgai cu picioarele în noroi”, a spus Claudiu Pândaru.

„Domnul Eugen Nicolicea ne-a arătat cum a fost comisia juridică și cum au trecut legile justiției cu domnia sa șef acolo. Ce se așteaptă de la domnul Nicolicea este să livreze ceea ce domul Toader nu a dorit să livreze. Și anume acele ordonanțe cerute de o parte importantă a liderilor PSD, în frunte cu Liviu Dragnea”, a spus acesta.

Senatorul Eugen Nicolicea a fost propus, miercuri, pentru funcția de ministru al Justiției, după ce CEX-ul PSD i-a retras sprijinul politic lui Tudorel Toader. Premierul Viorica Dăncilă urmează acum să trimită preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de revocare a lui Toder din funcție simultan cu cea de numire a lui Nicolicea.

Ce ar fi rău în ordonanțele de urgență pe care le vor liderii PSD? „Ar șterge de pe rol niște procese, pentru că ar dezincrimina niște fapte, în forma în care sunt scrise. Au fost adăugate niște amendamente care, chiar dacă nu au fost declarate neconstituționale de către CCR, favorizează în mod clar politicieni care, în acest moment, sunt pe ultima sută de metri cu dosarele în instanțe și cu niște decizii în primă instanță deloc favorabile. Este și cazul domnului Liviu Dragnea, pe care, o astfel de ordonanță l-ar scăpa de al doilea proces, a explicat Claudiu Pândaru.

Lasă un răspuns