DNA a extins urmărirea penală în cazul trezorierului PSD, Mircea Drăgichi, pentru încă o acuzație de delapidare: I-ar fi cumpărat soției un Mercedes în valoare de 324.800 de mii de lei din banii partidului

DNA anunță, într-un comunicat, că a dispus extinderea urmăririi penale față de trezorierul PSD, Mircea Drăghici,   pentru încă o acuzație de delapidare. DNA susține că Drăghici ar fi cumpărat în iulie 2017 un Mercedes Benz model GLE 350 Coupe cu 324.800 lei din banii partidului pe care l-ar fi vândut unei persoane din familie, însă contravaloarea acestuia nu a fost încasată de partid la data înstrăinării bunului. ”Banii pentru autoturism au fost plătiți abia la data de 23.08.2018”, susțin procurorii DNA.

Redăm mai jos integral comunicatul DNA

”La solicitarea reprezentaților mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:
În cauza mediatizată prin comunicatul nr 294/VIII/3 din 2 aprilie 2019, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus extinderea urmăririi penale față de aceeași persoană, trezorier al unui partid, cu privire la săvârșirea unei alte infracțiuni de delapidare.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În calitate de trezorier al unui partid, având atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și fondurilor bănești aparținând formațiunii politice respective, suspectul ar fi dispus scoaterea din patrimoniul partidului a unui autoturism de lux (marca Mercedes Benz model GLE 350 Coupe) cu o valoare de 324.800 lei, fără încasarea contravalorii acestuia la momentul înstrăinării.

Concret, data de 10.07.2017, formațiunea politică, prin trezorier, a cumpărat autoturismul anterior menționat, iar la data de 18.07.2017, autoturismul ar fi fost vândut unei persoane din familia trezorierului, însă contravaloarea acestuia nu a fost încasată de partid la data înstrăinării bunului. Banii pentru autoturism au fost plătiți abia la data de 23.08.2018.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

În noiembrie 2018, Newsweek România a arătat că din postura de trezorier al PSD, Mircea Drăghici a cumpărat pentru partid mașini de lux, de tipul Mercedes V Class, Mercedes GLE Coupe 350 D și Mercedes GLK 250.

”Cele trei mașini – cumpărate cu banii jos de către PSD! – valorează în jur de 188.000 euro. Și, culmea, nici măcar nu sunt folosite în folosul partidului, ci al deputatului Mircea Drăghici și al soției acestuia, Georgiana Drăghici. Cât se poate de personal. Astfel, soția trezorierului Drăghici, Georgiana Drăghici, conduce Mercedesul GLE Coupe 350 D pentru care PSD a plătit 324.799 lei.”, se arăta în dezvăluirea Newsweek.ro.

Newsweek România a mai publicat și un document care arată că, în mai puțin de cinci luni din acest an, 380.000 de euro au plecat din subvenția primită de PSD de la stat în contul unei persoane fizice. Suma reprezintă echivalentul a 20 de luni de chirie pentru o vilă în Pipera. Adică 19.000 de euro pe lună pentru un imobil a cărui închiriere costă de șase-șapte ori mai puțin pe piața imobiliară.

Conform mai multor surse, în respectiva vilă de pe bulevardul Iancu Nicolae ar locui chiar trezorierul PSD, Mircea Drăghici, artizanul acestei afaceri incredibile. Conform documentului pe care-l vedeți mai jos, Partidul Social-Democrat a început să-i plătească, încă din februarie a.c., sume imense unui cetățean pe nume Corneliu Geană.

Lasă un răspuns