Tăriceanu, huiduit la Mânăstirea Sinaia, după ce s-a băgat în faţă ca să ia lumină la Înviere!

Câteva sute de credincioşi care stăteau la rând, la Mânăstirea Sinaia, pentru a lua lumină la finalul slujbei de Înviere, l-au huiduit ieri copios pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Incidentul a avut loc în momentul în care Tăriceanu, însoţit de o escortă de sepepişti, a încercat să spargă mulţimea de oameni, pentru a accesa cu prioritate lumânările cu care preoţii ieşiseră din altar.

Spre deosebire de celelalte cazuri în care a fost admonestat pentru tupeul de a se ”băga în faţă”, ocara publică şi protestele oamenilor au fost de natură a tempera elanul lui Tăriceanu, acesta pierzându-se în mulţime în momentul în care sloganurile de protest au început să fie strigate de tot mai mulţi credincioşi în faţa lăcaşului de cult din Sinaia.

Contactat de presă, Tăriceanu a ocolit subiectul, trecând la mesaje politicianiste, cu specific pascal. ”Sărbătoarea Învierii Domnului este pentru toţi credincioşii ortodocşi un prilej de bucurie, de speranţă, de apropiere de familie, pentru că acestea sunt lucrurile care reprezintă cheia binelui pentru viitor. Această perioadă trebuie să fie una în care reflectăm asupra lucrurilor cu adevărat importante pentru fiecare dintre noi, un moment de răgaz de la problemele de zi cu zi. Sărbătorile de Paşti să ne găsească pe toţi mai îngăduitori şi mai înţelepţi, mereu cu lumina în suflet şi în gânduri. Dragi români, Paşte fericit! Hristos a înviat!”, a transmis preşedintele Senatului.

Lasă un răspuns