Toader intra in razboi si cu colegii din Guvernul Dancila. Dezvaluie apucaturi aberante ale unor ministri: „Recunoaste cineva?”

Tudorel Toader are o replica ironica dupa ce a ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a acuzat faptul ca Ministerul Justitiei a blocat ordonanta de urgenta pe achizitii. 

„O simpla intrebare! Recunoaste cineva faptul ca proiectele de acte normative erau aduse, uneori, spre avizare cu cateva ore inaintea sedintei de Guvern, ca apoi sa evoce o anumita intarziere de la MJ?

PS: Adevarat este si faptul ca uneori se ‘intampla’ exact invers- mai intai se evoca intarzierea la MJ, dupa care se aducea proiectul de act normativ spre avizare”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a declarat duminica, la Targu Jiu, ca institutia pe care o conduce a primit de la Ministerul Justitiei 17 pagini de observatii privind ordonanta pe achizitii, printre recomandari fiind si cea de obtinere a unui aviz de la Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT).

Una din prevederile proiectului de ordonanta stipuleaza faptul ca in momentul in care exista o decizie de la CNSC referitoare la un castigator, ministerul sa poata semna contractul cu acesta, iar ulterior alte firme care au nemultumiri se pot duce in instanta, fara ca lucrarile sa ramana blocate pe perioada procesului.

„Am lansat acea ordonanta pe achizitii, dar, din pacate, am undeva la 17 pagini de observatii de la Ministerul Justitiei. Aceste observatii de la Ministerul Justitiei au blocat ordonanta. Asteptam sa avem o discutie cu noul ministru pe care sper sa il avem la Justitie si sa revenim asupra ordonantei pentru ca, la un moment dat, pe aceasta ordonanta am avut cinci avizatori – Ministrul Transporturilor, ANAP, Ministerul Dezvoltarii, Ministerul Finantelor si Ministerul Justitiei, iar Ministerul Justitiei ne-a introdus suplimentar inca sase avizatori, printre care ne-a solicitat sa luam aviz inclusiv de la CSAT, ceea ce este, daca ma intrebati pe mine, o aberatie, fiindca noi facem autostrazi, drumuri, noi vrem sa simplificam legislatia, nu facem drumuri militare ca sa mergem sa cerem avizul de la CSAT. (…) Doamna prim-ministru a reusit sa deblocheze acest lucru (avizarea interministeriala – n.r.), mai putin vedem ca avem aceste observatii eterne, care practic nu stiu decat sa blocheze. (…) Observatiile de la Ministerul Justitiei au venit undeva in cursul zilei de miercuri dupa-amiaza”, a spus Razvan Cuc.

Lasă un răspuns