Tudorel Toader, gata sa toarne tot. Confirma ca a fost „santajat” de Liviu Dragnea

Tudorel Toader a distribuit pe Facebook, chiar in ziua de Paste, un articol in care se afirma ca fostul ministru al Justitiei a fost santajat de PSD pentru a-l obliga sa promoveze ordonantele de urgenta pe codurile penale. Astfel, implicit, Toader confirma veridicitatea acestor informatii.

Toader a distribuit un articol de pe stiripesurse.ro, fara niciun comentariu, confirmand astfel ca este de acord cu informatiile prezentate.

Iata doua pasaje foarte importante din acest articol:

– Potrivit unor surse politice convergente, prima mare ruptura intre PSD si Tudorel Toader s-a produs in momentul in care ministrul a refuzat categoric adoptarea unei ordonante pentru amnistie si gratiere. La sfarsitul anului 2018 si inceputul anului 2019 au existat presiuni majore din PSD pentru ca Tudorel Toader sa-si asume o astfel de ordonanta. Desi au existat numeroase momente in care s-a vorbit despre iminenta unui asemenea act normativ, ministrul a reusit sa ingroape chestiunea, inclusiv invocand necesitatea adoptarii in parlament a amnistiei si gratierii.

– Inainte de retragerea sprijinului politic, PSD l-a santajat prin motiunile simple depuse de opozitie la adresa lui Tudorel Toader. Motiunile au fost amanate in mod repetate, pentru a pune presiuni pe fostul ministru al Justitiei de a da OUG pe coduri, noteaza Mediafax

Recent, Tudorel Toader, a declarat ca, desi in prezent „da raspunsuri uneori partiale” referitoare la actiunile sale, va veni un moment in care va vorbi „mai mult si mai multe”.

Intrebat daca s-a simtit umilit la Bruxelles, asa cum spunea liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru ca a prezentat doar cateva articole din ordonanta pe care intentiona sa o dea, Toader a raspuns: „Lasa. Intrebati-l pe dansul de ce, iar eu dau raspunsuri uneori partiale, dar probabil ca va veni un moment in care voi vorbi si mai mult si mai multe”.

Lasă un răspuns