Acuzații grave. Poliția lui Carmen Dan a încălcat procedurile la arestarea lui Dragnea, creându-i „un regim privilegiat

Am primit la redacție o „informare” amănunțită despre un subiect de mare interes. Sub protecția anonimatului, autorii textului – care par a fi polițiști – dezvăluie mari neregului făcute de conducerea Poliției Române, pentru favorizarea condamnatului Liviu Dragnea.

Sunt acuzate de încălcarea regulamentelor doi polițiști cu funcții mari: Ioan Buda, șeful Poliției Române, și Radu Gavriș, adjunctul șefului Poliției Capitalei, care s-ar fi implicat personal în a-i asigura lui Dragnea un regim privilegiat la încarcerare.

Prin intermediul ziaristii.com, întrebările puse de polițiștii anonimi vor ajunge la destinatari.

Un regim privilegiat pentru condamnat”

„Prin prezenta dorim să aducem la cunoștința mass-media, sub protecția anonimatului, mai multe aspecte legate de modalitatea de încarcerare a condamnatului Dragnea Liviu, pe care le considerăm a fi de interes public, urmând ca dvs. să apreciați asupra oportunității dezvoltării acestora într-o anchetă jurnalistică.


În data de 27.05.2019, în împrejurarea punerii în executare a mandatului de executare a pedepsei închisorii privind pe inculpatul menționat, au fost încalcate de către conducerea IGPR și a Poliției Capitalei mai multe proceduri legale, cu consecința creării unui regim privilegiat condamnatului. Astfel:

  • În cadrul Poliției Capitalei, structura abilitată conform normelor în ceea ce privește punerea în executare a mandatelor privind pedepsele este Biroul Urmăriți din cadrul Serviciului de investigații criminale.
  • După primirea mandatului de la instanță, lucrătorii Biroului Urmăriți s-au deplasat la adresa condamnatului, deplasarea făcându-se cu un autoturism Dacia Logan din dotarea structurii.
  • La momentul ajungerii lucrătorilor la adresa condamnatului, cel din urmă l-a contactat personal telefonic pe șeful IGPR, Ioan Buda, solicitându-i sprijin.
  • La fața locului s-a prezentat adjunctul Poliției Capitalei, Gavriș Radu, acesta sosind cu mașina sa de serviciu, Dacia Duster cu nr. B-97-DWZ, și solicitându-le lucrătorilor Biroului Urmăriri să fie lăsat singur cu condamnatul, contrar procedurilor legale.
  • La inițiativa comisarului Gavriș Radu, a fost organizată o diversiune pentru a distrage atenția jurnaliștilor, prin plecarea de la adresă a autoturismului condamnatului condus de șoferul acestuia.

  • În continuare, Gavriș Radu a dispus ca lucrătorii Biroului Urmăriți să-l conducă pe condamnat direct la penitenciar (fără a se mai face deplasarea la sediul Poliției pentru întocmirea formalităților) și, mai mult, ca transportul să fie efectuat chiar cu autoturismul său de serviciu, Dacia Duster B-97-DWZ, dotat cu geamuri fumurii pe spate, deși acest vehicul nu se afla în dotarea structurii abilitate.”

Apreciem oportună aducerea la cunoștința opiniei publice a acestor aspecte, în condițiile în care dispozițiile conducerii Poliției Capitalei în acest caz au produs, prin încălcarea normelor specifice, indignarea lucrătorilor implicați, creând aparența lipsei de tratament egal în fața legii.

Vă mulțumim!”

Lasă un răspuns