ALERTĂ Primarul Iașiului anticipează incidente violente la mitingul PSD din cauza lui Dragnea. Chirica spune că cifrele de participare sunt minciuni

ALERTĂ Primarul Iașiului anticipează incidente violente la mitingul PSD din cauza lui Dragnea. Chirica spune că cifrele de participare sunt minciuni. Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat, vineri, că PSD nu a luat o decizie bună atunci când a ales Ziua Europei ca dată de desfăşurare a mitingului de la Iaşi, el arătând că se aşteaptă să aibă loc chiar incidente.

 „Mă aştept la incidente. Din punctul meu de vedere, este o dată prost aleasă. Nu aş fi propus niciodată desfăşurarea unui miting electoral în acelaşi timp cu Ziua Europei, mai ales pe fundamentul unei nemulţumiri generale a populaţiei României, şi mai ales în ziua în care are loc summit-ul de la Sibiu. Având în vedere că fiecare pasăre pe limba ei piere, asta este situaţia. (…)

Eu cred, şi într-un fel şi sper, ca domnul Dragnea să înţeleagă că poate să vină şi de 10.000 de ori la Iaşi, dar nu se va schimba nivelul de simpatie a ieşenilor faţă de dumnealui. Şi nici măcar nu are de-a face cu persoana mea. Este un nivel de simpatie care se manifestă în spaţiul public discutând cu cetăţenii, fără să aducem o implicaţie politică sau o ranchiună politică care s-a perpetuat de-a lungul timpului”, a declarat primarul Chirica pentru Agerpres.

Primarul Iaşului a mai spus şi că nu se aşteaptă la numărul de participanţi anticipat de organizatorii mitingului PSD.

„Îmi este greu să spun câte persoane vor participa. Însă nu vor fi nici pe departe cât spun. În ultima solicitare, că o corectează de la moment la moment, este înspre 25.000. Dar probabil că vor fi mai puţini”, a mai spus Mihai Chirica.

Declaraţiile edilului sunt făcute la o zi după anunţul preşedintelui PSD Iaşi, Maricel Popa, care este şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, că filiala ieşeană a PSD va marca Ziua Europei cu un spectacol în aer liber, la eveniment fiind invitaţi să participe şi membrii conducerii centrale a partidului.

Maricel Popa a declarat, totodată, că a depus la Primăria Iaşi o cerere de autorizare pentru o manifestaţie care urmează să înceapă de la ora 16.00.

În 20 aprilie, în timpul ultimei vizite făcute la Iaşi pentru a participa la Conferinţa de alegeri a organizaţiei judeţene a PSD, Liviu Dragnea a anunţat că va reveni pe 9 mai pentru a lua parte la un miting organizat de PSD.

Câteva sute de oameni au protestat la Iași împotriva PSD, în timpul conferinței social-democraților la care au participat Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă. Oamenii au scandat ”Hoților!”, „La pușcărie!”, „PSD, ciuma roșie”, „Cuib de hoți și de mafioți”. Inițial, în fața teatrului s-au aflat și circa 2.000 de membri și simpatizanți PSD care au urmărit conferința județeană pe ecrane, însă aceștia au plecat cu mult înainte de finalul evenimentului.

Lasă un răspuns