Alianța USR PLUS acuză o tentativă de fraudă la o secție din Alba: 200 de buletine pentru referendum ștampilate greșit, buletinele pentru alegeri – corecte

Alianța USR PLUS semnalează nereguli la o secție de votare din județul Alba, unde 200 de buletine de vot aveau ștampilele amplasate greșit, ceea ce ar duce, spun reprezentanții partidului, la anularea voturilor respective.

Reprezentatul USR de la secția 174, de la Liceul „Corneliu Medrea” din Zlatna, reclamă faptul că peste 200 de buletine de vot introduse în urnă aveau ștampila de control pusă pe prima pagină și nu pe ultima cum este stipulat în lege, iar acele voturi vor fi anulate.

”Considerăm că nu este nici o greșeală, ci o fraudă, de vreme ce buletinele de vot pentru europarlamentare au fost ștampilate corect, iar pentru referendum nu”, a transmis responsabilul de comunicare al USR Alba, Cristi Câmpean.

Acesta a declarat că va depune o reclamație la Biroul Electoral Județean Alba.

Aceeași problemă a apărut în mai multe secții de votare din țară și din municipiul București. USR a semnalat că acest lucru poate duce la invalidarea unui mare număr de buletine pentru referendum. Reprezentanții formațiunii au cerut BEC să dispună măsuri pentru corectarea situației și a solicitat ca voturile deja exprimate pe asemenea buletine să fie considerate valide.

Lasă un răspuns