„Eu stiu ca ea mai serveste, ca asta e”. Ludovic Orban, pe sleau despre Olguta Vasilescu, sugereaza ca e matrafoxata

iderul PNL Ludovic Orban a afirmat joi ca purtatorul de cuvant al PSD, Lia Olguta Vasilescu, „a servit sau a fumat iarba” atunci cand a afirmat ca liberalii vor taierea salariilor si concedierea a 500.000 de bugetari.

„Am vazut o declaratie. Alte mizerii de fake news-uri. Aici vreau sa spun limpede si clar. Suparata ca ne-am dus in fieful domniei sale, doamna Olguta Vasilescu a dat o declaratie de zici ca a fumat ceva, ca Orban si cu PNL vor sa dea afara 500.000 de angajati si ca vor sa taie salariul minim.

Asta e declaratia Olgutei Vasilescu. V-am spus a servit ceva sau a fumat iarba. Eu stiu ca ea mai serveste, ca asta e. Cum sa minti cu asa ceva? PNL este adeptul cresterii veniturilor romanilor, dar nu pe hartie, cum face PSD. Ei le cresc pe hartie si in timpul acesta dau drumul la inflatie si cresterea preturilor mananca complet orice fel de crestere a veniturilor”, a afirmat Ludovic Orban, intr-o conferinta de presa sustinuta joi la Braila.

Liderul liberal a spus ca raspunsul sau pentru o persoana, care a avut nesimtirea sa tina „paranghelie” in postul Pastelui, este ca PNL vrea sa faca reforma in administratie, insa nu vrea sa concedieze 500.000 de bugetari, ci doar pe cei „habarnisti”.

„Raspunsul nostru catre aceasta persoana care in postul Pastelui a avut nesimtirea, sfidand toti crestinii, sa isi tina paranghelia cu 500 si ceva de invitati, cu diferite personalitati, in frunte cu Dragnea si Dancila, sfidand si ei postul Pastelui, am atata sa ii spun: intr-adevar vrem sa facem o reforma a administratiei, dar nu vrem sa dam afara 500.000 de oameni.

Asta este o minciuna gogonata. In schimb, cu siguranta ii vom da afara pe toti habarnistii, pe toate beizadelele si toti sinecuristii care n-au nicio legatura cu administratia si n-au nicio pregatire si care au fost angajati de PSD, in ultimii doi ani si jumatate, pe usa din dos a institutiilor publice si care au distrus capacitatea administrativa a Romaniei”, a explicat Orban.

Referitor la salariul minim, presedintele PNL a spus ca propunerea liberalilor este una „de bun simt” si anume ca nivelul acestuia sa fie stabilit in urma unor negocieri intre patronate si sindicate.

„In privinta salariului minim propunerea noastra e de bun simt. Salariul minim sa nu mai creasca din burta, dupa cum vrea Olguta Vasilescu, ca ea a fost ministrul Muncii si ea mai baga inca 200 de lei la salariul minim si de aceea au plecat de pe piata o gramada de firme din Romania care nu isi mai pot mentine profitabilitatea pe salariul minim.

Vrem ca salariul minim sa fie decis de partenerii sociali, prin negocierea intre patronat si sindicat, iar Guvernul doar sa transpuna negocierea care este purtata intre patronate si sindicate. La cresterea salariului minim sa stea la baza niste indicatori obiectivi, ca la cresterea pensiilor – rata inflatiei, cresterea indicelui de productivitate, pentru ca orice crestere de venit nu este sustenabila daca ea nu are niste ancore in realitate”, a completat Orban.

Lasă un răspuns