Lectie de curaj in lupta cu PSD-CCR. O judecătoare refuză să aplice orbește deciziile CCR și sesizează Curtea de Justiție a Uniunii Europene

Judecatoarea Georgeta Ciungan de la Tribunalul Bihor a sesizat Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE), intreband daca este obligata sa respecte deciziile CCR, care se opun flagrant recomandarilor din MCV. „Judecatoarea judeca dosarul de coruptie al rectorului Universitatii din Oradea si daca ar fi eliminat probele (interceptarile) facute de SRI pentru DNA, inculpatii ar fi scapat de acuzatiile de luare de mita”, explica jurnalistul Alex Costache (TVR).

„Judecatoarea Georgeta Ciungan de la Tribunalul Bihor a intrebat CJUE daca ea ca instanta judiciara e obligata sa respecte deciziile CCR, o instanta politico-judiciara, care a decis ca probele obtinute de DNA cu ajutorul SRI trebuie anulate.

Judecatoarea judeca dosarul de coruptie al rectorului Universitatii din Oradea si daca ar fi eliminat probele (interceptarile) facute de SRI pentru DNA, inculpatii ar fi scapat de acuzatiile de luare de mita. Spre deosebire de alti judecatori, magistratul Ciungan nu s-a multumit sa aplice formal deciziile unei instante politico-judiciare pe principiul ‘eu am vrut, dar nu am avut ce face’ si a actionat: a intrebat CJUE! Deci se poate!

Poate invata ceva si ‘profesionistele’Lectie  Rog si Mera de la Inalta Curte, care ‘vor, dar nu au avut ce face, saracele’!”, a scris Costache pe Facebook.

Lasă un răspuns