Omul lui Dragnea vrea să interzică ca Laura Codruța Kovesi și Cristina Tarcea să ajungă judecător CCR

Laura Codruța Kovesi și Cristina Tarcea ar putea fi scoase din cursa pentru un post de judecător la Curtea Constituțională.

Cele două se află pe lista președintelui Klaus Iohannis pentru CCR.

Astfel, potrivit proiectului de lege al deputatului PSD, Liviu Pleșoianu, de modificare a legii de funcționare a CCR, se interzicenumirea că judecător al Curții Constituționale a unei persoane care a generat unul sau mai multe conflicte juridice de natură constituțională constatate prin Decizii ale Curții Constituționale.

Deasemenea, proiectul interzice și numirea că judecător al Curții Constituționale a unei persoane care a desfășurat o activitate de cooperare cu lucrători sau colaboratori ai unui serviciu de informații în baza unor protocoale sau a unor alte documente cu caracter secret sau care și-a exercitat activitatea profesională în cadrul unor echipe mixte împreună cu lucrători sau colaboratori ai serviciilor de informații, în baza unor proceduri stabilite prin protocoale sau prin alte documente cu caracter secret.

Concret Kovesi care nu ar putea fi nominalizată pentru un astfel de post pentru că în calitatea de șef al DNA a încheiat protocoale secrete cu SRI prin care s-au format echipe mixte procurori-ofițeri.

Lasă un răspuns