Răsturnare de situație în dosarul lui DRAGNEA, la ICCJ. Cererea surprinzătoare a avocatului liderului PSD. Judecătorii au luat o decizie

Pe un fundal electoral mai tensionat ca niciodată, cea din urmă săptămână ce prefațează alegerile europarlamentare debutează cu o zi de-a dreptul „nebună”, care, cel puțin teoretic, ar putea detona o serie de bombe veritabile cu efecte greu de prevăzut în aritmetica actualelor jocuri și ciocniri politice.

Marian Nazat, avocatul lui Liviu Dragnea, a susţinut, în cuvântul final de la ultimul termen din apelul de la ÎCCJ, că faptele de care este acuzat clientul său fie s-au prescris, fie nu au fost săvârşite cu vinovăţie.

„S-a împlinit termenul de prescripție specială. Să luați act că inculpatul nu doreşte continuarea procesului penal. Deşi s-a susținut voalat că e vorba de o infracțiune continuă, instigarea la fals intelectual, nicăieri nu s-a discutat, nici în motivare, nici în dosar.Plecând de la momentul de la care se susține ca s-a săvârşit infracţiunea, încă din 2013 se împlinise termenul de prescripție. În legătură cu infracțiunea pentru care s-a dispus condamnarea inculpatului, am avut senzația că sunt două completuri diferite. Am susținut și susțin și acum articolul 16, lit. c) din Codul de procedură penală – fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege.”, a declarat avocatul.

„Am întrebat dacă Dragnea era un Dumnezeu (n.r. în faza de fond) (…). Nu am crezut atunci că o afirmație poate constitui pivotul central al condamnării unei persoane în 201.”, a mai precizat Nazat.

Magistrații amână pronunțarea unei sentințe în cazul lui Liviu Dragnea, în procesul DGASPC Teleorman.

Procurorul DNA a subliniat că Liviu Dragnea este autorul moral al infacțiunii.

Procurorul invocă „atitudinea procesuală nesinceră si minimalizarea competențelor pe care lege i le conferea lui Liviu Dragnea in calitate de președinte al CJ In raport cu directorul DGASPC. E autorul moral al infracțiunii de abuz în serviciu comisa de Alesu Floarea, un transfer aproape tipic de la autorul moral la cel faptic al infracțiunii de abuz”.

Procurorul DNA a anunțat, luni, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) că solicită pedepse mai aspre pentru inculpații din procesul lui Liviu Dragnea.

Solicităm aplicarea unor pedepse spre limita medie, nu spre minim, așa cum a apreciat instanța de fond.”, a precizat procurorul.

După o scurtă deliberare, magistrații ICCJ au respins toate solicitările avocaților, printre care excepția de nelegalitate, cererile de sesizare a CCR, cererea de probatorii, cererea evaluării deciziei CSM privind pensionarea și cererea de amânare a cauze

Lasă un răspuns