VIDEO Moment emoționant la Munchen: Unui polițist îi dau lacrimile în momentul în care zeci de români îi mulțumesc pentru că i-a ajutat să poată vota după ce au stat la coadă ore întregi

Românii care au stat la coadă la consulatul din Munchen pentru a vota la scrutinul de duminică le-au mulțumit și i-au aplaudat pe polițiltii care au lărgit cu garduri mobile perimetrul instituției astfel încât să poată vota cât mai mulți oameni.

Românii au scandat ”Polizei! Danke polizei!” și i-au aplaudat pe oamenii legii germani. Unuia dintre polițiști i-au dat lacrimile de emoție

Înregistrarea a fost făcută și postată pe Facebook chiar de unul dintre românii care au stat la coadă să voteze, Marius Șortan, și a fost preluată pe pagina de Facebook a Poliției din Munchen.

”Aceasta este reacția unui polițist german, care trebuie să trimită toți oamenii acasă, deși politia a stabilit sa lase oamenii sa voteze cei care au stat toata ziua in soare , făcând un țarc. Ulterior cei de la consulat au închis ușile. RUȘINE lor, RESPECT poliției germane care au încercat, cât au putut să ne ajute”, a scris Șortan pe Facebook.

Jurnalistul Vlad Ursulean a anunțat duminică faptul că polițiștii germani au găsit o soluție ingenioasă pentru a le permite să voteze tuturor românilor aflați la coada uriașă de la consulatul din Munchen: au realizat cu garduri un perimetru larg pe care îl consideră teritoriul consulatului. Asta înseamnă că toți românii din perimetru au dreptul să voteze.

”Final fericit la München, unde poliția a luat inițiativa de a construi un perimetru din garduri, a băgat pe toată lumea înăuntru și acum consideră că sunt pe teritoriul consulatului, deci vor vota cu toții. Unul dintre polițiști e născut în Brașov și ne-a vorbit la portavoce în română”, a scris Vlad Ursulean pe Facebook.

Închiderea votului la München

Publicată de Vlad Ursulean pe Duminică, 26 mai 2019

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: