Viorica Dancila, lovitura de palat. Il da afara din guvern si pe Darius Valcov, Dragnea este in perfuzii

Jurnalistul Sebastian Zachmann (Adevarul), primul care a anuntat ca Dancila are de gand sa o dea afara pe Anca Alexandrescu, anunta acum ca premierul vrea sa il elimine chiar si pe Darius Valcov, omul de baza al lui Dragnea din guvern.

Zachmann scrie in Adevarul ca Dancila o va da intai afara pe o apropiata a lui Valcov, Mihaela Triculescu, sefa ANAF. Apoi, va urma si indepartarea lui Darius Valcov.

„Mihaela Triculescu, adusa la sefia ANAF de Darius Valcov, in ciuda lipsei de experienta, va fi demisa din cauza incompetentei. Cel care va propune revocarea va fi ministrul Finantelor, Eugen Teodrovici, iar semnatura finala va apartine premierului Viorica Dancila.

Teodorovici a spus public ca e nemultumit de activitatea sefei Fiscului. Dincolo de motivul oficial, demitarea Mihalei Triculescu il vizeaza direct pe Darius Valcov, consilierul Vioricai Dancila, impus de Liviu Dragnea.

Potrivit surselor citate, premierul Viorica Dancila vrea sa-l dea afara din Guvern pe Darius Valcov, ca sa reduca din influenta directa pe care Liviu Dragnea o are in Executiv. Valcov este unul dintre oamenii care-i raporteaza direct liderului PSD tot ce se intampla la Palatul Victoria.

In plus, Dancila il are aliat pe Eugen Teodorovici, care, de asemenea, l-ar vrea plecat pe Valcov, pe motiv ca-i submineaza autoritatea de ministru. De altfel, Mihaela Triculescu a fost impusa la sefia ANAF peste capul ministrului de Finante”, scrie Zachmann in Adevarul.

Vineri, Dancila a dat-o afara pe Anca Alexandrescu, care i-a fost impusa drept consilier de catre Liviu Dragnea.

Lasă un răspuns