Viorica Dăncilă s-a răzgândit și a anunțat că nu mai votează la referendum: „Iohannis are alte interese” ”

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, vineri seară, că nu va vota la referendumul pentru justiție, după ce cu câteva zile în urmă, anunțase că își va exercita dreptul la vot. Șefa Executivului spune că a luat decizia în urma ultimelor intervenții publice ale președintelui Klaus Iohannis

După cum știți, eram pregătită să votez la referendum. Nu pentru că aș fi fost de acord cu domnul Iohannis, ci pentru că sunt un om al dialogului, care a dovedit, de fiecare dată, deschidere pentru a asculta argumentele tuturor. Ultimele intervenții publice ale președintelui au arătat că acțiunile domniei sale nu au nicio legătură cu binele românilor și al României, ci doar cu interesele politice ale partidului pe care il reprezintă și cu ambițiile sale personale care l-au îndepărtat total de la rolul său constituțional!

Acțiunile părtinitoare ale președintelui Iohannis din ultimul timp denotă disperare în speranța că mai obține un mandat! Am fost in teritoriu si am vorbit cu oamenii. Românii s-au săturat de scandal, ură și dezbinare, românii vor proiecte și soluții.

Rămân fidelă convingerilor mele politice și partidului din care fac parte cu mândrie de 23 de ani și vreau să le transmit românilor că nu voi vota la referendum”, a declarat Dăncilă, vineri seară, la Antena 3. Astfel, premierul a spus că va merge la secția de votare și va ridica numai buletinul de vot pentru alegerile europarlamentare, nu și pe cele două pentru referenduml pentru justiție. 

Miercuri, 22 mai, premierul declarase că va vota atât pentru alegerile europarlamentare, cât şi pentru referendum, precizând că este o susţinătoare a statului de drept. Duminică, 26 mai, românii sunt așteptați la urne pentru alegerile europarlamentare și pentru referendumul pentru justiție. Secţiile se deschid duminică, la ora 7.00, şi se închid ora 21.00. Puteţi vota după ora 21.00 doar dacă vă aflaţi în interiorul secţiei la acea oră sau, în cazuri speciale, cu aprobarea preşedintelui secţiei. La intrarea în secţia de votare trebuie neapărat să aveţi la dumneavoastră cartea/buletinul de identitate 

Lasă un răspuns