ALERTĂ Tăriceanu respinge acordul național propus de președintele Iohannis pe justiție: Este o deturnare a sensului referendumului. Vrea ca PSD și ALDE să îl susțină la prezidențiale

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat miercuri că respinge acordul național propus de președintele Klaus Iohannis tuturor partidelor parlamentare pentru anularea tuturor modificărilor intens criticate aduse legislație din justiție.

Tăriceanu a spus că pactul propus de șeful statului este o deturnare a sensului referendumului.

”La consultări, președintele nu a făcut nici cea mai mică mențiune referitor la acest subiect. Președintele nu face decât să deturneze sensul referendumului. A fost vorba de justiție și în niciun caz despre orientarea proeuropeană a României, pe care nu cred că a pus-o cineva în discuție. Este o deturnare a sensului referendumului. Ar fi fost normal să ne aducă la cunoștință un asemenea pact. După cinci ani în care nu a făcut decât să semene dezbinare, prin acest pact vrea să aibă un instrument pentru a fi reales președinte. Ne face, practic, o propunere celor din PSd și ALDE să îl susținem pentru al doilea mandat”, a spus Călin Popescu Tăriceanu într-o declarație de presă la Parlament.

”Miroase ca o capcană sau o jucărie prin care președintele să-și mai adauge o șansă în plus pentru un nou mandat”, a adăugat el. Tăriceanu într-o declarație de presă.

Tăriceanu a vorbit despre abuzuri, ilegalități și protocoale ilegale în justiție.

Reamintim că președintele Iohannis a propus miercuri un acord național prin care toate partidele parlamentare să își ia angajamentul de a anula modificările nocive aduse de PSD, ALDE și UDMR legislației din justiție.

Lasă un răspuns