Excluderea din Guvern a lui Darius Vâlcov și demiterea protejatelor sale de la ANAF și Casa de Asigurări de Sănătate au fost publicate în Monitorul Oficial

Demisia lui Darius Vâlcov din Guvern, demiterea șefei ANAF, Alina Triculescu, și revocarea șefei Casei Naționale de Sănătate, Adriana Cotel, au fost publicate luni după-amiaza în Monitorul Oficial.

Darius Vâlcov a demisionat din funcția de consilier al premierului după o discuție care a avut loc luni dimineață și care a fost convocată de Viorica Dăncilă, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale. Vâlcov, condamnat la 8 ani de închisoare pentru corupție în primă instanță, a fost mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea în chestiunile economice încă de când acesta a preluat șefia PSD, în 2015.

G4Media.ro a anunțat și schimbarea din funcție a președintei ANAF, Mihaela Triculescu, o persoană fără experiență în gestionarea unor instituții de mărimea Fiscului, propulsată în funcție de Darius Vâlcov. În locul ei a fost numită Mirela Călugăreanu, care a mai condus Fiscul în mandatul de premier al lui Mihai Tudose (2017). Călugăreanu este apropiată de Ionuț Mișa, fost ministru de Finanțe, și este cea care a declanșat controale la mai multe instituții media incomode pentru Liviu Dragnea.

De asemenea, G4Media.ro a scris și despre demiterea Adrianei Cotel, și ea propulsată de Darius Vâlcov, de la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Cotel (35 de ani) fusese numită în funcție de de premierul Viorica Dăncilă în ianuarie 2019. Anterior, Adriana Cotel fusese șefa Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

Lasă un răspuns