Rareș Bogdan, despre prezidențiale: Dacian Cioloș va fi spulberat de Klaus Iohannis, nu va lua nici 25% și îl sfătuiesc prietenește să nu intre în această luptă, pentru că se face de râs

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a susținut, sâmbătă seara, într-o intervenție telefonică la RTV, că președintele Klaus Iohannis nu este interesat de postul de președinte al Consiliului European, dorind să candideze pentru al doilea mandat la Cotroceni. Rareș Bogdan a susținut, totodată, că Dacian Cioloș este mai bine contat în sondaje decât Dan Barna, dar că liderul PLUS „va fi spulberat” de Klaus Iohannis, într-o eventuală competiție electorală.

Referindu-se la informațiile publicate de Financial Times, potrivit cărora Klaus Iohannis se află pe lista scurtă pentru postul de președinte al Consiliului European, Rareș Bogdan a spus: „Mai trebuie să vrea și Grivei, adică mai trebuie să dorească asta și președintele României, care și-a exprimat dorința de a candida pentru al doilea mandat la Cotroceni și pentru a merge mai departe pe acest proiect politic. Deci domnia sa nu a spus nici măcar o clipă că ar abandona funcția prezidențială din România pentru una de foarte mare reprezentare la nivel european”.

Rareș Bogdan a precizat că ultima dată a vorbit cu președintele în urmă cu două zile, de ziua acestuia, dar nu crede că s-a schimbat ceva între timp.

„Cred că domnia sa este extrem de încântat și mulțumit de modul în care este privit de români, de modul în care este privit de către marea masă a românilor în sondajele de opinie. (…) Din câte știu eu – și cred că știu destul de bine -, domnul președinte Iohannis nu se gândește la o altă carieră, la una internațională”, a mai declarat eurodeputatul PNL.

Pe de altă parte, acesta a vorbit și despre informațiile potrivit cărora ar exista disensiuni între liderii USR și PLUS.

„Nu cred că Dacian Cioloș s-a certat cu Dan Barna, pot exista diferențe de opinie. Cu siguranță ei vor face un sondaj pentru a vedea cum stau, dar, cu tot respectul, cu toată aprecierea, cred că experiența politică a dlui Cioloș este mult mai mare și nu cred că dl Barna, chiar dacă a dus partidul domniei sale în parteneriat cu cel al lui Dacian Cioloș de la 8 la 22%, nu are astfel de gânduri.

Deci cred că dacă ar fi să candideze unul dintre ei, cel puțin la ce am primit eu pe ultimele trei sondaje de opinie, nu încape îndoială că între cei doi, astăzi cel puțin, Dacian Cioloș este mai bine cotat ca notorietate și încredere. Sigur, mai e mult până departe, mai pot fi schimbări până în septembrie”, a afirmat Bogdan.

El a precizat că militează pentru o mare alianță a opoziției, subliniind că o majoritate serioasă nu poate fi construită decât în jurul PNL, USR, PLUS și PMP.

Dacian Cioloș va fi spulberat de Klaus Iohannis. În fața lui Klaus Iohannis nu va lua nici 25% și îl sfătuiesc prietenește să nu intre în această luptă pentru că se face de râs și o să aibă probleme în propria formațiune”, a mai declarat Rareș Bogdan.