Rareș Bogdan s-a dezlănțuit! Cine a distrus justiția din România

Europarlamentarul Rareș Bogdan s-a dezlănțuit pur și simplu. Liberalul a lansat acuzații dinamită și a dezvăluit cum s-a distrus justiția din România. Acesta face praf ultima decizie a CCR pe nelegalitatea completelor.

Șoc total în justiția din România. După decizia CCR de a declara un conflict între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție, privind legalitatea completurilor de trei judecători, magistrații au ieșit la atac.  Alexandra Lăncrăjan a făcut afirmații grave.

– decizia CCR din data de 4 iulie 2019 vizează aspecte procedurale privind organizarea completurilor pentru judecarea în primă instanță a infracțiunilor prevăzute de Legea nr. 78/2000. Așteptăm cu interes motivarea deciziei pentru a înțelege cum CCR consideră că un text nu este căzut în desuetudine, că el vizează și judecătorii ICCJ, că un judecător este specializat când soluționează apelul, nu însă și atunci când soluționează fondul. E de amintit că decizia CCR nu pune în discuție, sub nicio formă, hotărârile definitive pronunțate de instanța supremă și cu atât mai puțin vreun aspect care ține de fondul cauzelor soluționate de aceasta.

Deciziile Curții Constituționale au efect doar pentru viitor, iar securitatea raporturilor juridice este încă un principiu fundamental de drept care trebuie respectat; instanța de contencios constituțional nu reprezintă o instanță de control judiciar astfel încât să evalueze existența vreunei infracțiuni sau să tranșeze vinovății.

Altfel spus, decizia CCR nu poate constitui o justificare pentru afirmații publice de tipul ”oameni nevinovați au fost aruncați în pușcărie”, ”dorim eliberarea lui…”, ”au distrus destine”, ”s-a urmărit dispariția lui de pe scena politică” întrucât venise „cu alte chestiuni noi, mai naționaliste, mai de altă natură”.

Ieșirea lui Lăncrăjan l-a făcut și pe Rareș Bogdan să iasă la atac. Acesta a dat de pământ cu cei de la CCR. “Procuroarea Lăncrănjan pulverizează, pur și simplu, Decizia CCR care lovește în moalele capului Justiția din România. Mai limpede de atâta nu se poate!”, a tunat Rareș Bogdan pe o rețea de socializare.