Lovitură de teatru: Doi deputaţi PSD au semnat moţiunea de cenzură a PNL

PNL a strâns 238 de semnături pentru moțiunea de cenzură privind demiterea Guvernului Dăncilă, au declarat surse liberale pentru MEDIAFAX. Printre semnatarii moțiunii se numără și doi deputați PSD, aceasta urmând să fie depusă posibil vineri, cel târziu luni, 30 septembrie.

Surse liberale au declarat pentru MEDIAFAX că PNL a strâns 238 de semnături pentru moțiunea de cenzură, aceasta urmând să fie depusă vineri, cel târziu luni.

Printre semnatari se numără și doi deputați din PSD, trei de la minoritățile naționale, altele decât UDMR, cât și parlamentari din ALDE și Pro România, au explicat sursele menționate

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat, luni, că până la finalul săptămânii vor fi finalizate discuțiile cu toate partidele parlamentare în privința moțiunii de cenzură, urmând ca mai apoi aceasta să fie depusă. El a adăugat că mizează pe contribuția tuturor parlamentarilor ALDE.

Tot luni, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Biroul Politic Executiv al ALDE a decis să voteze, la vedere, în favoarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului. Acesta a precizat că 20 de parlamentari ALDE vor semna moțiunea.

PSD a decis strategia de a fi prezenți în bănci la moțiune, însă să nu o voteze. Liderul formațiunii, Viorica Dăncilă a avertizat încă din luna iunie că parlamentarii PSD care vor vota moțiunea ar putea fi excluși din partid.