Olandezul suspectat că ar fi ucis-o pe fetița de 11 ani, pus sub acuzare pentru viol și omor. Dosarul ajunge la Parchetul General

Johannes Visscher, cetățeanul olandez devenit suspect principal în cazul uciderii Mihaelei Fieraru, fetița de 11 ani din Dâmbovița care a fost ucisă la sfârșitul săptămânii trecute, a mai fost în România.

ACTUALIZARE. Dosarul crimei din Dâmbovița va fi preluat de Parchetul General.

ACTUALIZARE. Cetățeanul olandez a fost pus sub acuzare pentru lipsire de libertate, viol și omor. Procurorii vor cere un mandat de arestare în lipsă, apoi un mandat european de arestare

Potrivit informațiilor Digi24, suspectul a fost pus sub supraveghere după plecarea din țară, iar polițiștii români colaborează cu cei olandezi.


Bărbatul era la a patra vizită în țară. A venit în România o dată pe an, începând cu 2016.

Cea mai recentă vizită în țară a început în 18 septembrie, când suspectul a aterizat pe aeroportul Otopeni. El a închiriat un apartament în sectorul 2 al Capitalei și o mașină, cea care a fost văzută pe camerele de supraveghere din localitatea Gura Şuţii, de unde a fost luată fetița.

Anchetatorii încearcă să afle acum cum ce a făcut suspectul în vizitele anterioare în România.

Johannes Visscher și-a închis telefonul încă de sâmbătă

Olandezul urmărit penal pentru că ar fi omorât-o pe fetița în vârstă de 11 ani din Dâmbovița și-a închis telefonul încă de sâmbătă, spun surse din poliție citate de Mediafax.

Surse din cadrul Poliției Române au precizat că cetățeanul olandez se numește Johannes Visscher.