3 sfaturi importante pentru șoferi, care nu sunt învățate la nici o școală și care nu figurează în chestionarele auto

Unii consideră că un șofer trebuie să cunoască doar regulile de circulație, dar pe lângă ele, mai există și alte reguli practice pentru siguranța în trafic, de exemplu –reglarea scaunului. Și dacă nu aveți grijă de acesta, vă puteți trauma spatele chiar și în cazul unei mici coliziuni.

Iată care sunt cele 3 sfaturi importante pentru șoferi, care nu sunt învățate la nicio școală de șoferi și care nu figurează la examenul auto:

Mulți consideră că nu este atât de important să reglați scaunul atunci când vă așezați la volan. Din motive de siguranță trebuie reglat scaunul șoferului.

Reglarea corectă din punct de vedere al siguranței:

Această poziție nu este obositoare în cazul călătoriilor lungi.

De ce este atât de important: în caz de accident, șoferii reacționează instinctiv. De exemplu, înainte de o coliziune, își sprijină mâinile pe volan, iar picioarele pe pedale și podea. Articulațiile genunchiului și ale coatelor pot fi rănite chiar și în urma unei lovituri ușoare.

Poziție greșită la volan: din cauza poziției incorecte a spătarului, spatele șoferului nu este fixat, mâinile se sprijină de volan și nu îl țin, deoarece șoferul stă departe de volan și de pedale.

Ar reduce din lovitură dacă ați îndoi puțin genunchii și brațele. În primul rând, reglăm înălțimea și poziția scaunului. Puneți piciorul drept pe frână și apăsați complet pedala de ambreiaj cu stânga. Prin mișcarea scaunului înainte, veți obține flexarea corectă a genunchilor.

Ar trebui să fie așa:

Acum trebuie să reglați spătarul. Încercând să îndreptați picioarele, trebuie să apăsați tare pe podea și pedale. Corpul nu trebuie să se miște în spate. Poziția este corectă dacă corpul este bine fixat.

Ultima etapă de reglare pentru o potrivire corectă este găsirea poziției corecte a coloanei de direcție:

— Între picioare și volan ar trebui să încapă o palmă.

— Întindeți mâna. Dacă încheietura mâinii se sprijină deasupra volanului, distanța este corectă.

Ar trebui să fie așa: